Amazon of Europe - bicikijada

vijest

Amazon of Europe - bicikijada

Turistička zajednica Međimurske Županije poziva Vas na biciklijadu „Amazon of Europe“, zajedničku kružnu vožnju od Murskog Središća do Podturna i natrag, u subotu 25. rujna 2021.

Biciklistički događaj je dio međunarodnog biciklističkog festivala Amazon of Europe, a koji se održava kroz više događaja u Austriji, Sloveniji, Mađarskoj, Hrvatskoj i Srbiji.

Organizator je Turistička zajednica Međimurske Županije s ciljem upoznavanja područja uz rijeku Muru kao uzbudljive biciklističke destinacije, upoznavanje s projektom Amazon of Europe i novo trasirane biciklističke staze „Amazon of Europe bike trail“, kao i promicanje i jačanje prekogranične suradnje.

Okupljanje i start:
Okupljanje je na šetnici u Murskom Središću ispred Beach bara Trska od 9:00 h. Start vožnje je u 10:00 h.

Tijek rute:
Mursko Središće, Peklenica, Križovec, Miklavec, Podturen, Sivica, Remis, Gornji Kraljevec, Vratišinec, Brodec, Brezje, Mursko Središće.
Ruta prolazi većim dijelom makadamskim cestama i stazama, te je pogodna za trekking i MTB bicikle. Kraći odmor za sudionike je u Podturnu uz Muru. Na cilju u Murskom Središću je okrjepa za sve sudionike.
Karta rute: https://www.bikemap.net/en/r/8175117/#11.64/46.4846/16.4858

Prijave do 23.9.2021. godine na tzmedimurje@gmail.com , na telefon 040/310-071 ili preko društvenih mreža Turističke zajednice Međimurske županije (Visit Međimurje)
Broj mjesta je ograničen

*** Amazon of Europe Bike trail je projekt sufinanciran sredstvima transnacionalnog programa Interreg Danube, koji uz suradnju organizacija iz pet zemalja ima za cilj uspostaviti međunarodno prepoznat i održiv cikloturistički proizvod na području budućeg 5-državnog UNESCO rezervata biosfere Mura – Drava – Dunav. Više informacija o projektu možete pronaći na službenim web stranicama https://aoebiketrail.com/hr/home-hr/ ili na facebook mreži https://www.facebook.com/AoEBikeTrail